Ugnsstekta revben till jul med spännande kryddning

Ugnsstekta revben till jul

Ugnsstekta revben till jul då har jag det bästa receptet, det blir så himla gott. Ja när barnbarnen kommer vill de ha revben.

Ungefär så sa hon när hon kom till vår sista julmarknadsdag på Bergkvara Gård utanför Växjö 2017.

Vi fick receptet och hon beskrev hur gott det blev. Själva stod vi frusna, lyssnade och skrev medan snålvattnet rann från mungipan. För mitt inre såg jag tallriken med ångande goda revben.ugnsstekta revben

 

Här kommer receptet

Smält smör i en gryta, tillsätt honung och någon matsked ketchup (smaka dig fram). Tillsätt salt och vitpeppar och till sist lite ingefära

Penslas på revben och stek de i ugn på 200-250 grader. Ös med vätskan som bildas. Ju fler gånger du penslar på med kryddblandningen, desto mer krydda blir det.

Lycka till

Tyvärr fick jag inte ditt namn. Jag tackar allra ödmjukast för ditt recept. Jag önskar dig en riktig God Jul.

PS: glöm inte honungen

Lena

Guldsmeden förädlar guld med ädelstenar, vi har valt att förädla växtrikets guld med ädla smaker.