Från nyslungad till höstens ljung

Honung naturell till smaksatt 

All våran honung är kallslungad. Det vill säga, vi använder ingen extra värme när vi slungar honung. 

Har du fått en honungsburk med vitt på kanterna. Detta är vad vi biodlare kallar för rimfrost och är ett tecken på låg vattenhalt och att ingen värme tillförts.

Nektarn i blomman styr smaken. Första skörden eller försommarhonung som vi kallar den är ljus och mild. Här har du nektar från fruktträd, lönn maskros.. ja trädgårdens tidiga blommor.

bi i jordgubbsblomman
Tack vare bina blir det fina jordgubbar

Sist ut är ljungens mörka och aromrika honung, vilken också är älskad av många. Men där emellan har du även sommarens alla blommor, en del ger mycket nektar en del inget. Vädret styr om det blir någon nektar i blomman, hallonblommar har slagit ut, men är det för kallt och nektarn uteblir. Vår målsättning är att erbjuda dig en honung som är varsamt behandlad och med kärlek, men även med kärlek och omtanken till våra bin. Klicka här för att se de naturella sorter

En mängd olika smaker har kommit till under åren. Naturliga aromer som förhöjer smakupplevelse för dig. Den smaksatta honungen värms upp till 28 grader för att aromen ska kunna röras ned. Klicka här för att se sortimentet av smaksatt honung