Vissefjärda marknad 2024

Vissefjärda marknad är placerad vid de vackra kyrkstallarna och är från mitten av 1800-talet. Hembygdsföreningen vårdar dessa ömt och används flitigt vid olika tillställningar, dessutom har du möjligheten att se museet och lite fika. Den 11 maj mellan kl 10-15 är det åter dags för årets marknad.

Utmed väg 520 mellan Karlskrona och Emmaboda hittar du Vissefjärda och marknaden. När du kommer in till Vissefjärda möts du av den vackra belägna kyrkstallarna och kyrkan emellan finns en nygjord gångbro över Lyckebyån. Ett riktigt naturskönt och historiskt område, då det var här som bondeupproret mot Gustav Vasa ägde rum, även kallad Dackefejden 1543. Minnesstenen över Nils Dacke finns också att beskåda vid kyrkan.

mer om Vissefjärda

Gemytlig marknad

Marknaden är omgärdad av kyrkstallarna och arrangörerna lägger större vikt att marknaden ska vara gemytlig där besökarna trivs, träffas och umgås än att den ska vara stor och pampig. Så kom till Vissefjärda denna dag, tillsammans gör vi dagen till en fest.

Rånnemåla medverkar på denna marknad så passa på att provsmaka vår honung, både naturell eller våra smaksatta honungssorter. Honung med menthol är vår variant av förkylningshonung och är stark som en halstablett. Vi har i dagsläget 20 olika smaksatta sorter så vi hoppas att du vill provsmaka lite.

Under vintern har vi fortsatt med rensning av hobbymaterial vilket har resulterat i välfyllda påsar till oslagbart pris. Vissefjärda marknad blir första marknaden i år de är med, så passa på att fynda! Trädgårdsfigurer har vi förstås också med oss och har vi tur så har vi en ny figur. Den är efterlängtad och till alla damer är det klart att det måste finnas en herre i trädgården också.

Om du är nyfiken på våra damer

Gilla oss gärna på facebook

Alla är hjärtligt välkomna liten som stor

Köksrullehållare-ko Majros
Köksrullehållare-Kossan Majros
Köksrullehållare-Kossan Majros är först ut. Ge ditt kök en charmig touch med vår köksrullehållare. Med dess söta design är den ett praktisk verktyg i köket. Dessutom sprider den glädje och humor till din matlagning.
120 gram Honung-Kardemumma
Honung och kardemumma tillkom hösten 2023 och blev snabbt omtyckt på julmarknaderna. Mycket god på en kardemummaskorpa eller i kaffet. Testa den till pannacotta, blåbärskakan, bullafyllningen, glass….
honung-kakao
120 gram Honung- Criollo Kakao
Honung- Criollo Kakao i en 120 gr gammaldags och fin glasburk. Med ekologisk raw kakao av sorten criollo, som oftast håller högsta kvalitet. Gillar du choklad rekommendera vi dig att testa denna.