Äntligen snart dags

Äntligen snart dags

Vadå äntligen tänker du? Jo solen skiner och frukt träden står snart i blom. Likt en autobahn surrar det av bin i luften, nu är det bråttom bråttom. Vid kontroll i bikupan finns redan den gyllene nektarn samlad. Håll tummarna att detta vackra väder fortsätter.

Nu i början av bisäsongen får bina behålla den nektar de samlar. Detta bara för att om blir det dåligt väder behöver bina nektarn för sin överlevnad. Men nu säger vi att solen och värmen fortsätter, det får bara regna på natten, önsketänk.

Den första honung vi brukar kunna slunga kommer just från fruktträden, äppelblom, päron och plommon, men även maskros, krusbär, sälg och lönn. Denna honung brukar bli ljus och med mild smak, men vad bina hittar på i år vet vi ännu inte. Sen kommer vårt huvuddrag vilket är från vildhallonen men det är att gå i förväg, nu satsar vi först på försommarhonungen. Vill du se vårt sortiment

Just nu är det tomt på alla hyllor, men så snart slungningen kommer igång fyller vi på med både den naturella försommarhonungen och smaksatta sorter. Eventuellt finns även möjlighet att få köpa honungskakan, jag menar en hel ram med honung, ren delikatess. Vill du veta när allt detta sker är det lättast att gilla oss på facebook

försommarhonung

följ oss på facebook

För dig som vill ta en utflykt till vårt lilla smultronställe i lilla Rånnamåla så ska du veta att du är hjärtligt välkommen, men snälla ring innan. Vi kanske är och hälsa på hos bina, dessutom så tillåter vi endast ett sällskap i taget i butiken. När du kommer får du givetvis provsmaka alla de sorter vi har och har du tur kanske vi även har nyslungad honung till dig. Så än en gång hjärtligt välkommen till vårt lilla smultronställe, en röd liten stuga i skogen med bisurr och fågelsång.