MAT-rundan Kronoberg

MAT-rundan Kronoberg

MAT-rundan Kronoberg 2020 är något helt nytt för oss, men vi ser verkligen fram emot att få träffa just dig, som är nyfiken på vårt sortiment. Under två lördagar med start den 12 september mellan kl. 10.00-15.00 har vi dukat upp hela vår honungsskörd och vi hoppas givetvis att du vill smaka på de alla. Smaka och känn skillnader på naturell honung och smaka honung som är smaksatt, du har säkert provat, om inte har du chansen här.

Försommarhonung 2020

Försommarhonung ljuvlig och silkeslen

Den eftersökta försommarhonungen där har bina dragit nektar mestadels från äppelträdens blommor och trädgårdens tidiga blommor. Detta är en honung som jag tycker är kanongod och är dessutom silkeslen i konsistensen. En vecka senare slungade vi en honung där bina dragit från skogens blommor. Denna blev aningen mörkare och har en annan smak. Men vet du att allt detta får du avgöra själv när du kommer och provsmaka. Många tror att det inte är så stor skillnad i smaken, men varje blom sort har sin unika smak. Har du tur finns även honung kvar från 2019, den mörka mystiska honungen som gav oss biodlare huvudbry och som vi skickade analys på. Ja här finns några olika, varje sort med sin unika smak.

Den mörka mystiska sommarhonungen från 2019

För dig som inte har möjlighet att komma till oss dessa dagar ska veta att oavsett dag är ni hjärtligt välkomna. Ring innan och boka din tid, för då vet du också att vi finns på plats när du kommer. Vill du inte köra till Rånnemåla under de omständigheterna som nu råder, hänvisar vi till vår webbutik.

www.rannemala.se

Matrundan som i år ersätter den välbesökta matmässan ordnas under två lördagar 12:e och 19:e september mellan kl. 10:00-15:00. Rundan är utlagd på två lördagar för att på så sätt minska eventuella folksamlingar. Mat i en ny tappning anpassad efter rådande omständigheter. Välkomna

För dig som vill veta mer, ta del av karta och utställare

Mer info finns på Matrundans Facebook