Emmaboda marknad

Emmaboda marknad 2020 INSTÄLLD på grund av rådande coronavirus

Emmaboda marknad 2020 är årets höjdpunkt i Emmaboda. Sätt ett kryss i almanackan för lördagen den 12 september. Klockan 9.00 börjar festen, fast det är många som kommer tidigare.

Det är en fest för dig och hela familjen, för på marknaden kan du hitta det mesta. Nu är årets skörd av frukt och grönsaker skördade och så även bisäsongen. I skrivandes stund är det sommar och hallonen börjat blomma, vilket är huvuddraget för oss. Det har redan regnat en hel del och som de gamla biodlarna säger ”det ska regna mycket på försommaren för att det ska kunna bli ljunghonung” Så håll tummarna för att det blir ljunghonung i år. Då blir du de första att få möjligheten att smaka den mörka bärstensfärgade honungen.

Intill torget i korsningen Linnegatan och Trädgårdsgatan finns vi på plats klicka här för karta.

Vad kan man göra med honung

Vi hoppas du gör ett besök hos oss och gärna även provsmaka vår honung. Oavsett ändamål så hoppas vi att det finns en smak för dig. Använd honung och höj smakerna i din matlagning, dessert eller om du ska va förberedd inför eventuell förkylning. En som är mycket omtyckt är med ”menthol” den är stark som en halstablett och lindrar skönt i en rosslig hals. Därför är vi nyfikna på vad just du tycker om denna honungssort. http://klicka här för att se våra smaksatta sorter

På plats finns även vårt hantverk och den omtyckta ringbloms salvan. Ringblomssalvan gör din hud mjuk och behaglig och har en diskret doft av lavendel. En salva till ditt husapotek helt enkelt. Används till torra eller spruckna händer och fötter eller till irriterad hud. Stillar klådan efter myggbetten. Kom och testa.

Hjärtligt välkommen till Emmaboda marknad 2020, liten som stor

För dig som inte har möjligheter att besöka Emmaboda marknad, är hjärtligt välkommen hem till oss i Rånnemåla. Du bokar din tid du vill komma. Om detta inte är ett alternativ för dig, hänvisar vi till vår webbutik www.rannemala.se