Skörde- och växtmarknad 2020

Skörde- och växtmarknad 2020 i Bräkne-Hoby INSTÄLLD på grund av rådande coronavirus

Skörde- och växtmarknad 2020 på Svenmanska parken i Bräkne-Hoby infaller i år Lördagen den 19 september mellan kl 10-15.

Det är Bräkne-Hoby Trädgårdsförening som arrangerar denna omtyckta och välbesökta dag. I skrivandes stund är inte hela programmet klart, men det blir en föreläsning av John Taylor. Dessutom blir det guidning i den vackra parken, utdelning av priset ”Blekinge Sveriges Trädgård”, äppelaktiviteter och musik, så klart.

Är det någon skillnad på honung och honung?

Vi finns på plats med hela tre meter bara honung, olika sorters honung både naturella och smaksatta godbitar. Vi hoppas att du vill komma och provsmaka de olika sorterna vi har att erbjuda. Om våren och sommaren blir fin så finns även chansen till ett brett sortiment av de naturella sorterna. Den milda försommarhonungen, sommarhonungen från vildhallon, lindhonung till ljunghonung, men än så länge vet vi inget om kommande bisäsong. När jag nu tittar ut är det frost på marken och det är redan mitten av maj.

sommarhonung

Till varje trädgård hör även olika prydnader till. Vi kan erbjuda olika trädgårdsfigurer, såsom hönor och tuppar, men även de omtyckta rumporna. Du har kanske sett rumporna när du varit ute och kört. Man hajar till för det ser ut som någon står och jobbar i trädgården och har baken i vädret.

Titta in på vår sida om rumporna

När du jobbar i din trädgård blir dina händer torra och även kanske spruckna, vi har denna dag med oss vår omtyckta och sköna ringblomssalva. Själv tycker jag att den bör inte saknas i något hem, men jag är lite jävig så det bästa är att du kommer och prova. Smörj in dina händer när du kommer, gå sedan och titta på allt vad alla erbjuder denna dag, ta en fika i godan ro. Känns det bra, är händerna mjuka så kanske ringblomssalvan även är bra till dig.

Jag hoppas att vi träffas denna dag

Lena