Östersjöfestivalen 2020

Östersjöfestivalen 2020 INSTÄLLD på grund av rådande coronavirus

Östersjöfestivalen 2020 har i över 50 år genomförts i Karlshamn, det är dessutom en av Sveriges äldsta och största gratisfestivaler. Det är en underbar festival med musik i varje gatukorsning, ja hela staden bjuder till fest.

Festivalen och kulturkvarteret börjar som alltid torsdagen i vecka 29, då bjuder staden till fest, så sätt ett kryss i almanackan den 16, 17 och 18:e juli. För dig som vill veta mer om dessa dagar. Se festivalprogrammet här

Vi har nu medverkat på dessa härliga festivaldagar i många år, dock inte från början. Vi och tillsammans med andra hantverkare står på Vinkelgatan, som tillhör Kulturkvarteret. Från innergården på Kulturkvarteret sprids både doften från nybakade våfflor och ljuva toner från de olika orkesterna. Detta blandat med alla glada och goa besökare gör att det är lika roligt varje gång.

Vinkelgatan och den gamla genuina Kulturkvarteret

Kom och njut av doften från de utslagna rosorna, från nybryggt kaffe och de nybakta våfflorna som serveras på Kulturkvarterets innergård. Ta en fika och koppla av till de sköna tonerna som de olika artisterna erbjuder. Utanför innergården och utmed Vinkelgatan finns vi hantverkare mellan kl 11-18. På lördagen slutar dock hantverksmarknaden redan kl 17.00

Välkommen till oss på Vinkelgatan, se vårt hantverk och utbud. Trädgårdsprydnader i form av olika rumpor, den omtyckta ringblomssalvan eller honung från egen biodling är lite av vårt sortiment. Förra året började vi sälja hela honungskakan, vilket kan finnas möjlighet för detta även i år. Vi hoppas på en bra bisäsong så vi kan erbjuda dig både naturell och smaksatt honung. För fyra år sedan började vi med smaksätta honung och i dagsläget har vi hela 18 sorter. Alla är givetvis smaksatta med endast naturliga ingredienser som till exempel honung med jordgubbar. Denna är god till glassen eller i ditt tevatten. Jag hoppas du kommer och provsmaka våra små delikatesser, vilken blir din favorit? jag vet min. Håll utkik efter honungsflaggan.

vårt sortiment av naturell och smaksatt honung

Det går att beskriva Östersjöfestivalen på lika många sätt som den har besökare. Och har du besökt festivalen minns du säkert dofterna från högblom och stekt sill. Musiken på gågatorna, marknadsgycklet, kulturkvarteret, hamnlivet, lättsinnet och den härligt glada trängseln.

Hjärtligt välkommen till Karlshamn, Östersjöfestivalen och framför allt till Vinkelgatan