Jul i sölvesborgs slottslängor

Julmarknad på Sölvesborgs Slottslängor

Julmarknad på Sölvesborgs Slottslängor anno 1840. Söker du julmarknad som har den där genuina, gemytliga atmosfären och stuket. Då är det till Sölvesborg du ska till. Denna julmarknad är speciell med de kraftiga plankorna som utgör själva marknadsståndet. Äkta grangirlanger med lampor som slingrar sig längs raden av stånden. Mellan varje stånd finns en tänd lyckta. Alla utställarna är gammaldags klädda för att skapa en historisk atmosfär och att just du ska få den där härliga julkänslan. Dessutom har tomtefar lovat att komma.

Hela 3 underbara dagar fredagen- söndag med start den 29 november. Fredagen mellan kl 15.00-19.00, lördagen 11.00-17.00 och söndagen 11.00-16.00

Äntligen dags för denna underbara julmarknad.

Här visar vi vårat hantverk och honung. I år har det blivit ljunghonung och även mörk sommarhonung. Efter analys visar det sig att den mörka sommarhonungen kommer från kärnfrukt, vildhallon, vide, sälg, lingon och blåbär. Vilken mix av nektar bina samlat, resultatet blev enligt vårt tycke, en silkeslen honung med god smak. Men vilken biodlare tycker inte om sin egna honung, så vi vill ju att du kommer och provsmaka. Smaka våra honungsprodukter både naturella och smaksatta. Ta chansen och även smaka vår storsäljare honungssenap, den bör inte saknas på något julbord. Blandar du denna med creme fraiche får du en kall sås som påminner om hovmästarsås.

Klicka här för att se sortimentet av smaksatt honung

Har du problem med torra händer eller fötter, kanske till och med så torr att huden spricker. Då vill vi att du kommer och provar vår omtyckta ringblomssalva. Ta en liten klick och massera in i händerna, vänta en stund och känns den då bra kanske denna kan hjälpa dig. Du kan använda den på hela kroppen, till och med på läpparna.

Välkomna

Denna marknad blir vår sista innan jul, men du är alltid välkommen att komma till Rånnemåla också.

hela programmet här