Minnesotadagen 2019 firas till minne av den stora utvandringen till Amerika

Minnesotadagen i Ljuder firas till den stora skara svenskar som emigrerade till Amerika. Den 11 augusti börjar dagen från klockan 10 vid Ljuders Hembygdsgård.

Från mitten av 1800-talet till tidig 1920 lämnade cirka 1,5 miljoner svenskar sina hem i Sverige för drömmen om Amerika. I Sverige blev det allt svårare att livnära sig. Befolkningen ökade och missväxt gjorde det allt svårare att livnära sig på den lilla jordlott familjen brukade. Särskilt var det på den magra och steniga Smålandsjorden. Efter hand återvände dock runt emigranter 300 000 till Sverige.

Kaffe med dopp står klart när du kommer och är öppet under hela dagen. Dessutom en liten skara utvalda utställare på plats.

sommarens goda honung

Rånnemåla har fått förmånen att deltaga och är givetvis då på plats under hela dagen. Du är hjärtligt välkommen och vi hoppas att du vill provsmaka av alla våra olika honungssorter. Naturell honung kanske även nyslungad och smaksatta.

Är du nyfiken på våra olika sorter, eller vill veta lite mer om vår honung. klicka här

Hjärtligt välkomna till Minnesotadagen

Lena

@rannemala