Karlskrona Lövmarknad

Karlskrona Lövmarknad

Nu är planeringen i full fart inför Karlskrona Lövmarknad. Sätt ett kryss i almanackan den 22 juni klockan 10-18.

I sköna Amiralitetsparken är det en hantverksmarknad med sekelskiftes atmosfär. Många av oss hantverkare är samlade, där har du möjlighet att se hur de gör när de binder din midsommarkrans. Du kan sitta ner i den lummiga parken, ta en kopp kaffe med dopp av konditoriets goda bakverk. Du som varit här förut vet att vi står nästan mitt emot dessa godsaker.

Du är välkommen att provsmaka av våran goda honung, har vi tur med vädret framåt försommaren, kanske det även finns nyslungad på besök i äppelblommanhonung. Du får även möjligheten att testa våra hudvårdsprodukter och se vårt hantverk.

Kom till Amiralitetsparken och känn historiens vingslag, den 22 juni blir marknad som förr i tiden. Lövmarknaden har funnits i en eller annan form i över 200 år. Förr åkte bönderna in till stan sålde blommor, frukt, ägg med mera.  Ta en god kopp kaffe med dopp andas in doften från marknaden med gamla anor.

Hembakat, vävt, tovat, sytt, virkat, stickat, smide, hemkokt saft och sylt, smycken i silver, smycken i tenn, brända mandlar, hemkokta hudvårdsprodukter, tvål enligt gamla recept. Kom och köp blommor eller bara njuta av en underbar härlig marknadsdag i lummiga Amiralitetsparken. Varmt välkommen

Ett litet tips! Kom till  Amiralitetsparken tidigt, som hantverkare tillverkas inga stora kvantiteter och de bästa bitarna försvinner först.

På Stortorget där säljs allt från hemkokta karameller till leksaker och korgmöbler, massor med mat från svensk husmanskost till lite mer exotiska maträtter på torget slutar marknaden klockan 21.00.

Mycket har ändrats sen förr, numera har marknaden på Stortorget och Amiralitetsparken utökats till ca 500 marknadsknallar/hantverkare.

Ta de sköna skorna på och kom till Karlskronas Lövmarknad, 1 minut hos varje utställare blir ca 8 timmar plus tid för en lite mat. Dagen är räddad, fylld med skratt, sol och värme.

Återigen

Varmt välkommen

PS! Det skulle glädja oss mycket om du vill gilla vår facebooksida ”Rånnemåla Änglaskog”