Linneryd marknad

Linneryd marknad

Linneryd marknad den 24 september vid länsväg 122. Förr när jag var liten var Björkparken en välbesökt festplats med utescen. Hit kom folk, gjorde affärer och avtal slöts. Här träffades man, både släkt och vänner. nu är scenen sedan en tid tillbaka borta. Men varje år fylls platsen återigen med folk från när och fjärran då det är den traditionella höstmarknaden. De gamla väderbitna träbodarna är från sent 1600-tal. Denna dag är de fyllda med alster från de olika utställare och påminner oss om den gångna tidens handel.

Även denna dag träffas man och umgås. Varje år är det några som bakar ostkaka och som serveras med sylt och vispad grädde. Är du sugen på ostkakan får du komma tidigt för den går åt fort.

Rånnemåla står vid grusvägen, mitt emot de härliga gamla marknadträbodarna och ostkakan. Kom och smaka honungen, testa hudvårdsprodukterna eller prova den sköna leran silk och foam clay.

Linneryds marknad vid Björkparken är ingen stor marknad, men den är gemytlig och trevlig. Om vädergudarna är med oss denna dag så blir det en underbar dag. En fest för hela familjen så ta chansen och kom till denna marknad och var med oss.

Välkomna