Vissefjärda marknad INSTÄLLD på grund av reglerna kring Coronaviruset

Vissefjärda marknad är placerad vid de vackra kyrkstallarna och är från mitten av 1800-talet. Nu vårdas kyrkstallarna ömt av hembygdföreningen och de används idag som museum och café. Den 9 maj mellan kl 10-16 är det åter dags för årets marknad.

Vissefjärda ligger utmed väg 520 med fem mil norr om Karlskrona och cirka 15 km söder om Emmaboda. När du kommer in till Vissefjärda möts du av den vackra belägna kyrkstallarna och kyrkan. Mellan kyrkan och stallarna rinner Lyckebyån och ut i intilliggande kyrksjön. Ett riktigt naturskönt och historiskt område, då det var här som bondeupproret mot Gustav Vasa ägde rum, även kallad Dackefejden 1543. Minnesstenen över Nils Dacke finns att beskåda vid kyrkan.

mer om Vissefjärda

Gemytlig marknad

Marknaden är omgärdad av kyrkstallarna och arrangörerna lägger mer vikt på att dagens marknad ska vara gemytlig där besökarna trivs, träffas och umgås än att den ska vara stor och pampig. Så kom till Vissefjärda denna dag, tillsammans gör vi dagen till en fest.

Rånnemåla medverkar på denna marknad så passa på att provsmaka vår honung, både naturell eller våra smaksatta honungssorter. Honung med menthol är vår variant av förkylningshonung och är stark som en halstablett. Vi själva tycker den är helt fantastisk men vi är ju jäviga, så med andra ord hoppas vi att du kommer och provsmaka.

Under hela vintern har vi rensat efter många års pysslande, viket har resulterat i välfyllda påsar till oslagbart pris. Vissefjärda marknad blir första marknaden de är med, så passa på! Trädgårdsfigurer har vi förstås också med oss och har vi tur så har vi en ny figur. Den är efterlängtad och till alla damer är det klart att det måste finnas en herre i trädgården också.

Om du är nyfiken på våra damer

Alla är hjärtligt välkomna liten som stor