Östersjöfestivalen 2017

Östersjöfestivalen 2017  under några sagolika sommardagar i juli visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm och släpper alla hämningar. Då bjuder staden till folkfest i kolossalformat-Karlshamn Östersjöfestival.

Gillar du mat och musik då är denna festival verkligen något för dig. Markera vecka 29 och kom till Karlshamn här är fyra dagars folkfest med mat och musik från världens alla hörn. Festivalen och kulturkvarteret är 20, 21 och 22 juli  men tjuvstartar redan den 19 juli med en konsert.

Det är flera nyheter på året festival. Varje dag får sitt tema. Torsdagen blir Karlshamnskvällen, fredag blir Sverigekvällen och lördagen blir europakvällen.

Magnus Uggla, Faråker och gruppen Det vet du inviger

Onsdagen den 19 juli invigs Östersjöfestivalen med en konsert, som består av Magnus Uggla, Faråker och den melodifestivalaktuella gruppen De vet du.

Alltid lika fantastiskt att få medverka på Östersjöfestivalen här är verkligen fest. Först av allt alla glada och goa besökare, men även den sköna musiken från Kulturkvarterets innegård som sprider sig över hela vinkelgatan där vi hantverkare står Torsdag – Lördag klockan 11.00-18.00. På lördagen slutar dock hantverkarna klockan 17.00

Kom till Vinkelgatan och den gamla genuina Kulturkvarteret känn doften från de utslagna rosorna, från kaffet  och de nybakade våfflorna som serveras på innegården. Ta en fika och koppla av och njut av de sköna tonerna som de olika artisterna erbjuder.

honungskaka
Provsmakning honungskaka på Östersjöfestivalen

Kom till oss på vinkelgatan se vårt hantverk, testa den välgörande hudoljan, smaka vår goda honung både naturell och smaksatt. Om du aldrig har smakat honungskaka får du nu chansen. Kom till vinkelgatan kika efter honungsflaggan ( lite reservation för vädret regnar det på kvällen innan kan vi inte öppna bikupan)

 

De senaste åren har närmare en kvarts miljon besökare invaderat Karlshamns gator och torg under festivaldagarna i juli. Festivalen tillhör en av de största gratisfestivalerna i Sverige

 Läs mer på

Det går att beskriva festivalen på lika många sätt som den har besökare. Men har du besökt festivalen i Karlshamn minns du säkert dofterna från högblom och stekt sill. Musiken på bakgårdarna och gågatorna. De lättklädda nätterna marknadsgycklet kulturkvarteren och hamnlivet. Lättsinnet och den glada trängseln.

Välkommen till Karlshamn och Östersjöfestivalen