Östersjöfestivalen

Under några sagolika sommardagar i juli visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm och släpper alla hämningar. Då bjuder staden till folkfest i kolossalformat-Karlshamn Baltic Festival och Östersjöfestivalen.

Gillar du mat och musik då är denna festival verkligen något för dig. Kom till Karlshamn här är fyra dagars folkfest med mat och musik från världens alla hörn. Festivalen och kulturkvarteret är 21-22 och 23 juli, men tjuvstartar redan den 20 juli med en konsert

Östersjöfestivalen inleds av Måns Zelmerlöw

På onsdagskvällen den 20 juli går startskottet 2016. Festivalen inleds med Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw. Klockan 20:00 onsdagen den 20 juli kliver han upp på torgscenen.

Alltid lika fantastiskt att få medverka på Östersjöfestivalen här är verkligen fest. Först av allt alla glada och goa besökare, men även den sköna musiken från Kulturkvarterets innegård som sprider sig över hela vinkelgatan där vi hantverkare står Torsdag – Lördag klockan 11.00-18.00. På lördagen slutar dock hantverkarna klockan 17.00

Kom till Vinkelgatan och den gamla genuina Kulturkvarteret känn doften från de utslagna rosorna, från kaffet  och de nybakade våfflorna som serveras på innegården. Ta en fika och koppla av och njut av de sköna tonerna som de olika artisterna erbjuder.

honungskaka
Provsmakning honungskaka på Östersjöfestivalen

Kom till oss på vinkelgatan se vårt hantverk, testa den svalkande ansiktscremen eller den välgörande hudoljan, smaka vår goda honung både naturell och smaksatt. Om du aldrig har smakat honungskaka får du nu chansen. Kom till vinkelgatan kika efter honungsflaggan ( lite reservation för vädret regnar det på kvällen innan kan vi inte öppna bikupan)

Vid 18-tiden på kvällarna startar karnevalståget kom till vinkelgatan om du vill följa där de börjar, de sköna tonerna sprider sig över festivalen samtidigt som den är dagens slutsignalen för hantverkarna.

De senaste åren har närmare en kvarts miljon besökare invaderat Karlshamns gator och torg under festivaldagarna i juli. Festivalen tillhör en av de största gratisfestivalerna i Sverige

 Läs mer på

Det går att beskriva festivalen på lika många sätt som den har besökare. Men har du besökt festivalen i Karlshamn minns du säkert dofterna från högblom och stekt sill. Musiken på bakgårdarna och gågatorna. De lättklädda nätterna marknadsgycklet kulturkvarteren och hamnlivet. Lättsinnet och den glada trängseln.

Välkommen till Karlshamn och Östersjöfestivalen