Karlskrona Lövmarknad 23 juni 2016

Karlskrona Lövmarknad

Varmt välkommen till årets stora händelse Karlskrona Lövmarknad Går alltid av stapeln torsdagen innan midsommar i år den 23 juni. I Amiralitetsparken är även en hantverksmarknad med sekelskiftes atmosfär klockan 10-18.

läs mer på

Du som har varit här förut, vet att vi står på  Amiralitetsparken

Karlskrona Lövmarknad
lite större nyckelskåp målad med oljefärger

med våran honung, kom och provsmaka av alla sorter, ny smak för året är Flytande honung med smak av gräddkola. Här visas även vårt hantverk.

Kom till Amiralitetsparken och känn historiens vingslag, den 23 juni blir marknad som förr i tiden. Lövmarknaden har funnits i en eller annan form i över 200 år. Förr åkte bönderna in till stan sålde blommor, frukt, ägg med mera,  ta en god kopp kaffe med dopp andas in doften från marknaden med gamla anor.

Sekelskiftes marknaden på Amiralitetsparken är mellan klockan 10.00-18.00 där kan du ta en kopp kaffe med dopp, se när midsommarstången kläs, köpa allt från honung (även provsmaka alla våra sorter), hembakat, vävt, tovat, sytt, virkat, stickat, smide, hemkokt saft och sylt, smycken i silver, smycken i tenn, hemkokta hudvårdsprodukter, tvål enligt gamla recept. Kom och köp din midsommarkrans här, du även se när de binder kransen, köpa blommor eller bara njuta av en underbar härlig marknadsdag i lummiga Amiralitetsparken. Varmt välkommen

Ett litet tips! Kom till  Amiralitetsparken tidigt, som hantverkare tillverkas inga stora kvantiteter och de bästa bitarna försvinner först.

På Stortorget där säljs allt från hemkokta karameller till leksaker och korgmöbler, massor med mat från svensk husmanskost till lite mer exotiska maträtter på torget slutar marknaden klockan 21.00.

Mycket har ändrats sen förr, numera har marknaden på Stortorget och Amiralitetsparken utökats till ca 500 marknadsknallar/hantverkare.

Ta de sköna skorna på och kom till Karlskronas Lövmarknad, 1 minut hos varje utställare blir ca 8 timmar plus tid för en lite mat. Dagen är räddad, fylld med skratt, sol och värme.

Återigen

Varmt välkommen