Honung

Från nyslungad till höstens ljung

Från naturell till smaksatt

All våran honung är kallslungad. Det vill säga det används ingen värme när honungen slungas.

Har du fått en honungsburk med vitt på kanterna. Detta är vad vi biodlare kallar för rimfrost och är ett tecken på låg vattenhalt och att ingen värme tillförts.

Den flytande honungen värms upp till 72 grader för att honungskristallerna ska smälta. Denna håller sig flytande en månad eller två, beroende på hur du förvarar den. När du ser att honungen börjar bli grumlig i botten. Töm då flaskan i en gryta och värm detta försiktigt. När honungen svalnat häller du tillbaka detta i flaskan. Klicka här för att se sortimentet av smaksatt honung

Nektarn i blomman styr smaken på honungen. Första skörden en ljus och mild honung, med nektar från fruktträd, lönn maskros.. till ljungens mörka och starka smak. Men där emellan har du även sommarens alla blommor, en del ger mycket nektar en del inget. Vår målsättning är att erbjuda dig en honung som är varsamt behandlad och med kärlek, men även med kärlek och omtanken till våra bin. Klicka här för att se de naturella sorter

bi i jordgubbsblomman
Tack vare bina blir det fina jordgubbar

Guldsmeden förädlar guld med ädelstenar, vi har valt att förädla växtrikets guld med ädla smaker.